Azewijn

Montferland

Azewijn

Azewijn is een kleinschalig kerkdorp in Montferland. Het dorp bestaat uit twee delen namelijk de dorpskern en het uitgestrekte buitengebied.

Azewijn 

 Aan de rand van het dorp is een kleine burcht gebouwd van waaruit de ridders van Aswin de omgeving onveilig maakten. Bent u benieuwd naar de restanten hiervan? Bezoek dan de hoek van de Dr. Hoegenstraat en de Marssestraat. n de jaren 1890-1891 is de kerk gebouwd als rooms-katholieke parochiekerk. De kerk is gebouwd naar een ontwerp van Gerard te Riele.

Wie wilt nou niet genieten van een een goed glas wijn in een prachtige omgeving? Bij Avitera wijngoed bent u aan het juiste adres voor een leuke, lekkere en leerzame wijnbeleving. Verder ligt in Azewijn de Laak. De Laak is bekend vanwege de waterproef die de vermeende heks Mechteld ten Ham in 1605 moest ondergaan. Bent u benieuwd naar het verhaal van Mechteld ten Ham? Lees er meer over op Ontdek Montferland.

Deze beelden Azewijn zijn vrij te gebruiken voor iedereen! Het zou leuk zijn als je een vermelding zou plaatsen naar Montferland.nl

0

Akker

0

Azewijn vanuit de lucht

0

De Laak in Azewijn

0

De Laak in Azewijn

0

De laak

0

Kerk van Azewijn

0

Rustplek in Azewijn