Beek

Montferland

Beek

Het pittoreske dorp Beek ligt aan de voet van de Peeskesbult. Beek is the place to be voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Echter, in Beek kan ook naar hartenlust worden genoten van een hapje en/of een drankje op één van de terrassen. 

Landgoed de Bijvanck 

Landgoed de Bijvanck ligt aan de rand van Beek. Het landgoed stamt uit de 14e eeuw en bestaat uit naald- en loofbos. Tussen het naald- en loofbos liggen enkele akkers en weilanden. Het landgoed ligt lager dan het Bergherbos, omdat het te nat was om te ontginnen. Wist u dat het landgoed vooral bekend staat om de oude verhalen, sagen en geheimzinnigheden? Geniet in het voorjaar van de vele bloeiende stinzenplanten en in het najaar van de paddenstoelen.

Sint-Martinuskerk

De kerk is een rooms-katholieke kerk. De oudste delen van de kerk zijn de onderste geledingen van de in Nederrijnse stijl opgetrokken toren en het schip. Beiden stammen uit de 15e eeuw. In 1884 is de bovenste geleding van de toren met een ingesnoerde torenspits toegevoegd. De kerk werd in 1914-1915 uitgebreid met een transept, priesterkoor en zijkoren naar ontwerp van Wolter te Riele. 

Voor de kerk staat een Heilig Hartbeeld. Het hartbeeld is gemaakt door het atelier van de gebroeders Thissen en onthuld in 1933. De kerk is in 1999 aangewezen als rijksmonument.

Bergherbos

Het Bergherbos is een afwisselend bos op een hoge door vlakke leegtes omgeven stuwwal. De stuwwal ligt tussen ‘s-Heerenberg, Doetinchem en Didam. Rondom het bos liggen glooiende akkers. Vanaf de uitkijktoren Hulzenberg kijkt u uit tot in Duitsland. Bewonder op grote hoogte de bossen en de akkers. 

Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en spelen kan allemaal in het Bergherbos. In het bosgebied liggen gemarkeerde wandelroutes langs de bosranden, heidevelden en akkers. De wandelroutes variëren in kilometers.

Bent u benieuwd wat het Bergherbos u te bieden heeft? Lees meer over het Bergherbos op Ontdek Montferland.

 

Restaurants

In Beek kunt u bij verschillende restaurants terecht voor een hapje en/of een drankje. U kunt midden in de natuur brunchen, lunchen en dineren. Houdt u van pannenkoeken? Bezoek dan de Sprokkelaar!