Didam

Montferland

Didam

In de gemeente Montferland is Didam een van de grotere dorpen. Didam is een schutterijen dorp. Bij Didammers staan tradities hoog in het vaandel. Jaarlijks is het schuttersfeest en carnaval een terugkerend feest.

Geschiedenis

In de Romeinse tijd vond op de plek waar Didam nu ligt een Germaanse nederzetting plaats. De omgeving van Didam werd bewoond door Chamaven. Ten zuiden van Didam in de buurtschap lag tot 1606 het kasteel Didam, bestuurszetel van de heerlijkheid Didam gelegen in het scholtambt van Liemers.

Lees meer over de H. Mariakerk op Montferland.

Restaurants in Didam

In het centrum van Didam zijn uiteenlopende restaurants gevestigd. Van Chinees Indisch tot Italiaans Turks. De restaurants bieden voor ieder wat wils

Activiteiten

Didam kent een actief verenigingsleven. Zo telt Didam maar liefst 7 schutterijen en schuttersgilden. In de maanden juli en augustus vinden de schuttersfeesten plaats. Naast schutterijen en schuttersgilden telt Didam een aantal carnavalsverenigingen. 

Een jaarlijks terugkerend evenement is Didam op Stelten. Tijdens dit evenement worden straten afgesloten. In de straten vinden activiteiten plaats voor jong en oud.