Stokkum

Montferland

Stokkum

Aan de grens van Duitsland ligt het dorp Stokkum. Bijzonder aan het dorp is dat het ligt aan de voet van de Hulzenberg. De Hulzenberg is onderdeel van het Bergherbos en in het bos heeft u vanuit de uitkijktoren een adembenemend uitzicht over de weide omgeving.

Charme van het dorp 

Niet alleen de bewoners, maar ook volgens de bezoekers van het dorp draagt de ligging in het heuvelachtige Montferland bij tot de charme van het dorp. Rondom het dorp heeft u vanaf verschillende hoger gelegen locaties een schitterend uitzicht over het dorp en de wijde omtrek.

Lees meer over de Düffels Möll op Montferland

Uitkijktoren Hulzenberg

In het Bergherbos bij Stokkum kunt u de 21 meter hoge uitkijktoren beklimmen. Eenmaal boven na een pittige klim kunt u genieten van een fenomenaal uitzicht over de omgeving. 

Hart ophalen in de natuur

De heuvelrug in het Montferland met heidevelden, zandverstuivingen en bronbossen is werkelijk prachtig. U vindt er bijzondere planten, zwerfkeien en klapperstenen. Op de stuwwal van Stokkum vindt u Hooge Heide. Tevens strekt het Bergherbos zich uit over andere Stokkum. Aan de Eltenseweg zijn de Stokkumse zandbulten in het Bergherbos een veel bezochte plek. Kinderen kunnen zich op de zandverstuivingen uitleven in de vele klimbomen.

Vanaf de Hulzenberg is het slechts een paar minuten lopen naar de Spreng ofwel de Sprung. Dit is een gegraven beek die gevoed wordt door een bron van opwellend water. De Spreng ofwel Sprung is een magische plek in het bos.